De voordelen van online diensten voor vertaling

De voordelen van online diensten voor vertaling

2 June 2022 Off By TCI Translations

Het vertalen van teksten is een flinke opdracht, maar in bepaalde gevallen is het onmisbaar. Denk maar aan internationale bedrijven die een compleet nieuwe doelgroep in een vreemd land willen bereiken, en dus ook met het taalverschil rekening moeten houden!

Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat manieren om teksten, slogans en zelfs hele boeken online te laten vertalen. Wat zijn de voordelen daar nu van, en wat kan je verwachten als je gebruik maakt van zo’n vertaaldienst?

3 voordelen van een online vertaaldienst

Als je het succes van je bedrijf, campagne of een ander project serieus neemt, dan is het belangrijk dat je vertrouwt op professionele diensten. Naast marketing maakt ook het vertalen van teksten een belangrijk onderdeel uit van dat succes. Hieronder de voordelen van een online service voor vertalingen:

1. Op afstand laten vertalen

Als eerste is het voordeel van een online vertaaldienst natuurlijk vooral dat je heel wat tijd en energie bespaart, omdat alles digitaal en op afstand gebeurt.

Tegenwoordig is het eigenlijk niet meer nodig om met werknemers of freelancer samen te zitten om een mooi resultaat te verkrijgen. Als opdrachtgever maak je gewoon een duidelijke briefing op voor de vertaling, zodat de vertaaldienst of vertaler zijn werk goed kan doen!

2. Duidelijke communicatie

Daarbij is het dankzij de laatste ontwikkelingen binnen de branche van vertaaldiensten en sociale media ook gewoon erg gemakkelijk om met vertalers en freelancers te communiceren. Zo kan je zelfs hele bestanden delen via Outlook of een andere service, zodat zowel opdrachtgever als vertaler altijd up-to-date blijven met de laatste aanpassingen en feedback.

3. Professionele kwaliteit

Als laatste stijgt het aantal vertaaldiensten en vertalers die professionele kwaliteit leveren alleen maar, en sterk ook. Tegenwoordig is het geen moeite meer om een gekwalificeerde vertaler of professioneel vertaalbureau te vinden dat zich toelegt op het leveren van kwaliteit, een snelle service en transparante communicatie. En dat heb je als bedrijf met het oog op marketing natuurlijk nodig!